TOPlist


Údajně plánované změny v MHD

| | |


Tiskem v posledních týdnech proběhlo několik zpráv o údajných změnách v MHD. Pojďme si je tedy shrnout, co nás nejspíše čeká v nejbližších měsících. Všechny zprávy v médiích pocházejí z výsledků dopravního průzkumu. Co bude realizováno ve skutečnosti, ukáže až čas.

1. změna -> Měl by vzniknout bus pruh na Brněnském mostě směrem do centra. Možná bude pokračovat ještě dále na velkou světelnou křižovatku u Cityparku, ovšem musí zmizet chodník kolem hradeb.

2. změna -> Další bus pruh, a to od Pražského mostu ke kruhovému objezdu u Rozkvětu.

3. změna -> Intervaly u trolejbusů by měly činit 12 minut ve špičce. A 15 minut o víkendu. U autobusů 12, 36 je snaha zavést 15 minut ve špičkách a pravidelný jízdní řád.

4. změna -> Vznik expresních linek do průmyslových zón. a) Horní Kosov - přivaděč - Bosch Diesel | b) Demlova - Březinova - Hruškové Dvory - Bosch Diesel

5. změna -> Přetrasování linky 6 do ulice Benešova a Vrchlického až do Starých Hor, ČD.

6. změna -> Rozdělení linky 4 na dvě linky. a) Heroltice - Henčov - Moravské kovárny - Hruškové Dvory - Polenská - Masarykovo nám. | b) Masarykovo nám - Hl. nádraží - Moravské kovárny - Tesla - Průmyslová - Hruškové dvory - Hl. nádraží - Masarykovo nám.

7. změna -> Dostavba trolejbusové trati Vrchlického ulicí a úseku mlékárna - Staré Hory, ČD. S tím změna vedení linek trolejbusů. Zánik linky "BI". Linka "B" od zastávky Na Hliništi vedenena po Vrchlikého do Starých Hor, ČD. A nově vzniklá linka "D" v možné trase Poliklinika - Seifertova - Sokolovna - Chlumova - Hl. nádraží ČD.

- - - - - - -

A co je plánováno ještě v delším horizontu?


8. změna -> Do roku 2022 by mohlo přijít až 31 nových vozidel MHD dle IPRÚ.

9. změna -> Výstavba dopravního terminálu u Městského nádraží. A s tím výstavba trolejového vedení k němu. (do r. 2023)

10. změna -> Možná výstavba trolejového vedení ulicí Hradební.


















odzkoušeno v IE 9.0  |  rozlišení 1024x768  |  jihlavskymhd.g6.cz  |  © MK & M.J. & Eugen 2006-2015